att ha ett liv eller att inte ha ett liv det är frågan...

Jga går upp runt klockan sex varje morgon. Jag går till skolan med tåg, ca en timme. är i skolan, får inte lämna campuset under dagen. Har träning inför sportsday till klockan sex, halv sju sen måste jag hem. Jag ska vara hemma innan klockan sju och sen får jag inte gå ut. Jag har aldrig tid för att ta en löprunda och jag är uppbokad på all min fritid. Den tiden jag har hemma eftre skolan ängnar jag till att plugga och jag går inte och lägger mig förens jag har pluggat klart men det känns lite som i pojken med guldbyxorna, läxorna tar aldrig slut så jag är uppe till ett på natten och pluggar men jag blir aldrig klar. Jag är i skolan mycket längre än jag sover.
Idag när jag gick hem från skolan efter träningen, jag var sen så jag smsade min värdmor och sa var jag var och att jag skulle bli sen. Jag var tvungen att gå in på bokafären för att köpa mappar och flashcards, så jag blev än lite senare. När jag kom hem mötte jag min värdmor i porten, hon var jätteorolig för jag kom så sent. Min mobil hade slut på batteri så jag hade inte kunnat svara på hennes samtal. Jag kom hem en timme efter jag hade sagt att jag var sen så, ja hon hade nog anledning till att undra var jag var. När min värdfar kom hem undrade han vad jag gjort, varför jag var sen. Oacceptabelt att komma sent. Japan är inte säkert på nätterna, sa han. Jag tror aldrig jag har känt mig så säker. Det är lungt överallt, onsdag klockan åtta i säkra områden är inte farligt. Känns rätt ironiskt att de säger att det är så osäkert... Jag överlevde dock. Det var som att åka hem två mitt på dagen bara det att det var mörkare.
Nu har jag fått utskällning för att jag var sen. Nu har jag fått en utskällning för att jag inte har några kontanter och att jag inte kommer få tag på det förens efter helgen. Klockan är eftre tolv och jag har fortfarande mycket att göra. jag vet inte när jjag får td att sova... Kanske framåt tre... nu måste jag ducha sen ska jag fixa AFSgrej som skulle mailats innan tolv sen måste jag... aaahhh, jag vill sova!!!
anywas... min poäng var att säga att jag inte har tid för annat än skolan.

solar eclipse

I morgon är det solförmörkelse i Japan. Nästa gång det händer är år 209X 09 26 så jag ska väl passa på. Jag går upp klockn fem imorgon för att vara i skolan till sju. solförmörkelsen är till maximum (ehh, vet inte vad jag ska säga på svenska... På piken) förmörkad-96% som en ring kommer det vara här...
Imorgon har jag dessutom en presentation om Sverige och oj tänk om jag har rollspel också... jag måste gå och lägga mig nu i vilket fall.

日本語-test

Okej, jag ska skriva ett inlägg men jag är inte helt säker på att jag hinner idag. Jag har det bra. Jag trivs i skolan oh nu idag ska jag till Kyoto (för första gången nånsinn) tillsammans med en klasskamrat som jag sitter brevid under närstan varje lektion. Nu har jag precis avklarat mid term tests-veckan. så nu kan alla slappna av igen.
Jag gjorde dock bara två prov. Prov perioden var mellan onstag och fredag så på onsdagen hade jag inge prov, jag var i biblioteket och pluggade en timme sen kunde jag åka hem. Jag behövde vara i skolan på alla prov som hela min klass var med på, de obligatoriska kurserna. Lite onödigt att åka till skolan  en timme, vara där en timme och åka hem en timme. på torsdagen hade jag engelskprov. Det gick rätt bra faktiskt. Då jag är bäst i klassen på engelska hade jag inte pluggat alls. Det var inget jag hade kunnat plugga på heller. Jag gjorde det jag kunde. Jag förstog att jag skulle översätta vissa grejer me det gick ju inte. De enda kinesiska karaktärerna jag kände igen var de fö japanska (日本語) och engelska (英語) så jag förstog i alla fall i vilket språk jag skulle svara på. Jag gjorde mer än va de förvätade sig av mig. Sen hade jag 日本語-prov. Det hade kunnat gå bättre men jag är nöjd ändå för det gick bättre än förväntat. Jag blev klar i tid men jag var lite osäker på vissa grejer. Jag går på Japanska Second Language (JSL) sex timmar i veckan tillsammans med en annan utbytesstudent. Vi gjrde dock inta samma prov då hon har pluggat japanska i typ fem år och kan prata rätt bra. Jag gjorde med andra ord ett rätt lätt prov...
I alla fall. Nu ska jag till Kyoto och ha det trevligt. Klockan är 8:30, och min familj äter frukost och förbereder sig för kyrkan. Det skulle vara kul att gå idag. Jag skulle visa mina kanintuggummin för en av normännen men det kanske blir nästa vecka...

RSS 2.0