Snart, förkyld kanske feber?

Jag ska uppdatera snart men det blir ett långt inlägg som jag aldrig har tid att skriva på.. Jag har blivit förkyld så jag har varit rätt trött de senaste dagarna. Skriver när jag har tid och ork.
Otoosan (värdfar) ville att jag skulle till doktorn i morse med då jag bara är förkyld är det okej när jag kom hem vilade och sov jag ett tag sen när jag skulle äta middag frågade okaasan (värdmamma) om jag ville till sjukhuset men då jag är förkyld och förmodligen har feber är det inget att oroa sig för (vill inte att någon ska vara orolig där hemma för det är inget!!) Lite kul att se hur annorlunda man ser på en förkylning i olika länder.. Jag ska sova snart och hoppas på att det blir bättre i morgon.. På torsdag är det health check day så jag behöver inte gå till skolan för det är inga lektioner. På fredag har vi dagshajk (spring hike) då vi ska vandra i bergen, det kommer bli kul!!

Krya på mig, godnatt (klockan är nio här och nu)


Skola

Jag har tagit bort nagellacket och blippt av mina armbarnd för nu ska jag börja i en helt ny skola. Jag ksa presenteras ingör hela skolan där det bara är några få jag känner igen. Jag vet inte vad jag ska säga eller hur jag ska säga det. Jag kommer börja på Japanska och sluta när jag blir för enformlig. Jag fortsätter på engelska men vad ska jag säga då? Jag vet inte, kan inte jag ta tillbaka tidsskillnaden, då skulle jag ha åtta timmar på mig tills jag skulle börjar känna mig stressad för att åka till den nya skolan.

Glad Påsk allihopa

Jag blev sent igår kväll inbjuden till ett scoutevent idag runt tolv men jag var tvungen att tacka nej till det med. Jag tror att det var bäst för jag ska ju på welcome party nästa söndag där jag kommer välkomnas och presenteras för scoutkåren/avdelningen. Vi hade en fin gudstjänst med kör och predikan (som jag fick en fusklapp på norska till då det var norskan som höll predikan). Efter själva gudstjänsten hade alla tagit med sig något att äta till lunch så vi hade ett  knytkalas av Japanska rätter. Det var kul och spännande att testa så mycket nytt. Jag blev erbjuden att följa me doch sjunga karaoke men då jag redan hade tackat nej till så mycket kände jag att jag hellre hade klättrat berget än att gå och sjunga med kyrkovänner så tackade jag nej till det här med. Jag börjar skolan i morgon så det var nog bäst att jag gick hem och skrev lite grejer som skolan ville att jag skulle ha skrivet innan jag börjar och så pluggade jag lite japanska. Jag blev även erbjuden att ta ett deltidsjobb för att lära ut svenska. Lite otippat då jag bara blivit erbjuden att lära ut engeska. Jag förklarade att jag inte kunde göra så på grund av att jag bara har ett student visum. Hon tyckte att jag var überärlig som tackade nej, alla kineser jobbar och pluggar samtidigt. Jag sa att om hon hjälpte mig med japanskan ku de jag hjälpa henne med Svenskan så nästa söndag eftre kyrkan ska vi plugga lite japanska.
I morgon börjar skolan och jag är rätt nervös, jag skulle fylla i mina mål efter 4, 8 och 12 veckor och efter 6 månadde men jag har bara kommit på det första, Jag vet inte vad som är realistiskt. Jga skulle dessutom skriva ett tal men jag försökte skriva på japanska men det är rätt begrensat så jag tror att jag håller det på engelska men jag vet fortfarande inte vad jag ska säga! Jag har kommit så långt att jag har sagt vad jag heter och var jag kommer ifrån.
Utöver det så ska jag skriva en essä om mitt syfta att vara här i Japan men jag kommer inte ihåg längre. Jag är bara så tacksam över att jag har en värdfamilj och för att jag faktiskt är här. Jag kommer inte ihåg exakt varför jag valde Japan längre, det känns bara så naturligt nu. Jag kan komma på svar om varför jag inte valde alla andra länder men varför åkte jag hit? Essän ska vara skriven på svenska och engelska.
hjälp är välkomen!!

Min skola

Jag tror inte jag berättade det.. men jag gick till min skola igår. Det är en protestantisk flickskola. Man har ingen skoluniform men man måste ha rätt skor och idrottskläderna är lika för alla. Man får inte ha smink, nagellack och smycken. Annars verkar allt bra. Jag har fått höra av japaner ajg har träffat att den här skolan är jättebra och att skolan har ett gott omdömme.
Jag hade fått ett dokument innan där det ståg att det skulle vara två utbytesstudenter från skolstarten. Jag och en från singapore. När jag kom till highschollbyggnaderna var det skyltat var utbytesstudenterna skulle gå. Det tyckte jag var rätt gullit när vi bara var två. Hon åker genom ett sammarbete i systerskolan i singapore som jag har fattat det och hon kommer att vara här under tre månader. Jag som redan känner mig rätt stressad för att jag inte kan så mycket japanska och jag har varit i japan i mer än två veckor. I alla fall hoppas jag att vi kommer få det bra i skolan. Vi ha fått skåp och rundtur. Jag hittar i skolan men frågan är om jag hittar deit.. Det kostade över 1000 yen att komma tid och tillbaks så jag längtar tills när jag får commuter card. Min skola skulle betala för allt som har med skolan at göra, dvs resan, idrottskläder, om jag väljer cooking så betalar de för ingredienser om jag sparar kvittot. Jag fick en del goda nyheter. Jag hade fått veta att japan har skola på lördagar men så visar det sig att min skola är ett undantag. Jag var lite orolig för att vårlovet var det längsta lovet eftersom att det ligger emellan två skolår men så visar det siga att det inte var det och att vi kommer att ha två månaders lov på sommaren och att min skola förmodligen har längre lov än många andra.
Jag längtar tills när skolan börjar men samtidigt är jag lite rädd för att göra bort mig och att jag inte kommer komma ihåg namnet få de i min klass. Jag längtar tills när ajg börjar skolan på måndag men samtidigt är jag rätt glad över att jag har långa lov och att jag slipper skola på lördagar.
-
På Osaka turen med AFS träffade jag många japaner och jag blev presenterad för en (japan) som går i samma skola. Det visar sig att vi går i samma klass. Hon, jag och 47 andra tjejer...
-
det avr egentligen det jag ville säga med hela inlägget, att jag är glad över att jag i alla fall känner EN.

lycka och besvikelse

Jag blev inbjuden att bestiga att berg i närheten av Osaka och gå på ett nudelmuseum och göra egna nudlar. Jag var exalterad  över att möta den japanska kulturen och nå nya höjder. Det skulle vara på söndag med en jagpan som ska till USA i sommar. Söndag är viktig i kristendomen och inte minst påsksöndagen. Jag fick en förklaring av otosan varför inte tiden skulle passa men sammtidigt tog han upp en broshyr om nudelmuséet. Han sa även att han inte skulle vilja att jag mötte upp japanskan för han vet inte vad som skulle hända. Även om japan har relativt låg brottslighet så var han rädd att något skulle hända. Jag tror egentligen att det är tiden som är det som berör mest. Jag skulle så gärna vilja åka med och bestiga berg och umgås men det kanske blir en annan gång då..

Bloglovin'

Följ min blogg med Bloglovin

April 3, 2012

Det är helt sjukt hur mycket te jag dricker när jag är här. Eftersom att köket är närmare mig här kan jag hämta te oftare och desutom har de tre termosar med te och en kanna med iste. Alltid. Jag har bara på morgonen druckit upp en stor termos och är en kopp in i den lilla. Det känns så skönt att kunna vara uppe tidigt och sen chilla oich bestämma vad man ska göra under dagen. Just idag har jag svarat på mail och lyssnat på morgonpasset i p3 och nu är jag på del 5/6. Om någon ville veta...
Tänk vad mysigt, nu när jag skriver det här ligger alla och sover i era sängar, med kanske några undantag. Jag har fortfararande pyamas på mig och klockan är halv tolv. Jag vill bara sätta på mig löparskorna som nyss kom till mig med post men det är molnigt/dimmigt så jag får hoppas på att det blir bättre väder senare på dagen.
Jag fick viktiga dokument med posten igår, jag var klantig nog att glöma dokument som är viktiga för att jag skulle få vara kvar i japan i mer än tre månader. På eftermiddagen fick jag ett stort paket men löparskor och vanliga skor, mjukisbyxor och idag kom ett paket proppat med godis, jag har bara ätit tre av kanintuggummina än..
jag ser fram emot att se reaktionen när min värdfamilj får smaka djungelvrål. Nu ska jag äta lunch och sen får jag se om jag hinner testa joggingslingan.

RSS 2.0